ViktVäktarna - Potatis- och fiskpanna med salladsost

Potatis- och fiskpanna med salladsost

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur får man en potatis- och fiskrätt att kännas riktigt lyxig? Svaret ligger i denna (nästan) heliga treenighet: basilika, salladsost och citron.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Potatis

800 g

Paprika

3 st

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

1 msk

Basilika

1 tsk, torkad

Torsk

600 g

Citron

1 st

Salladsost (feta) 10%

150 g

Basilika

1 knippe(n), färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klyfta lök och dela potatis och paprika i mindre bitar. Lägg över i en ugnsfast form tillsammans med tomater. Blanda med olja och den torra basilikan och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Krydda fisken med lite salt, peppar och saft från citronen.
  4. Ta ut formen ur ugnen, krydda med salt och peppar och lägg fisken på grönsakerna. Sätt in i ugnen igen ytterligare ca 5 minuter. Ta ut och strö över osten. Sätt tillbaka i ugnen 5 minuter.
  5. Toppa med färsk basilika.