ViktVäktarna - Potatisbullar med stekt svamp och svartkål

Potatisbullar med stekt svamp och svartkål

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatisbullar serverade med fräst svartkål och svamp och en klick fraiche – smarrig vardagsrätt som går hem hos de flesta.

Ingredienser

Potatis

1 kg

Champinjoner

250 g

Svartkål

150 g

Lök

1 st, röd/röda

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Salt

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Rapsolja

½ msk

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa ner potatisen i en skål. Låt svalna några minuter.
  2. Dela svampen i mindre bitar, strimla svartkål och skiva lök.
  3. Vänd ner ägg, mjölk och salt i potatisen. Forma 12 bullar.
  4. Värm margarin i en panna och stek bullarna gyllene på båda sidor.
  5. Värm olja i en panna och stek svamp och lök tills de mjuknar. Blanda ner svartkål och låt steka med tills den sjunkit ihop. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Toppa potatisbullarna med svampröran och fraiche.