ViktVäktarna - Potatisrösti med svamp- och linsröra

Rösti med svamp- och linsröra

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatisrösti toppade med en god svamp- och linsröra med citron och persilja är lika god som den är enkel.

Ingredienser

Gröna torra linser

2 dl

Potatis

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Rapsolja

1 msk

Svamp

300 g, gärna blandade sorter

Olivolja

1 tsk

Citron

1 st

Persilja

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  3. Riv potatisen grovt och pressa ut så mycket vätska det går.
  4. Riv löken och blanda med potatis, ägg, salt och peppar.
  5. Hetta upp rapsolja i en panna och klicka i potatissmeten, ca ½-1 dl per rösti. Platta ut varje rösti till en tunn kaka. Stek tills de är krispiga och gyllenbruna på båda sidor. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen efter hand som de blir klara så att det inte förlorar sin kripighet.
  6. Hacka svampen grovt.
  7. Värm en non-stickpanna och stek svampen utan olja tills den släppt vätska och den kokat bort. Blanda ner linser och rivet skal och pressad saft från citronen och låt bli varmt. Ta från värmen och blanda ner hackad persilja.
  8. Servera rösti med svamp- och linsblandningen och toppa med en liten klick yoghurt.