ViktVäktarna - Potatistortillas med prästostkräm, kantareller och picklad lök

Potatistortillas med prästostkräm, kantareller och picklad lök

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den klassiska köttfärstacon har fått en ny utmanare, och nej vi pratar inte om fisktacon. Vad vi pratar om här är en lyxig taco som känns lika rolig att bjuda på, som att hålla för sig själv. Tortillas bakade med potatis som sedan fylls med en prästostkräm gjord på cottage cheese, smörstekta kantareller, picklad lök och timjan. Otroligt goda!

Ingredienser

Potatis

250 g

Picklad lök

2 medelstor(t)/medelstora, 2 rödlökar, ½ dl ättikssprit, 1 dl socker och dl vatten

Ost riven 17%

2 dl, lagrad prästost

Cottage cheese 0,4%

2 dl

Spetskål

½ huvud(en)

Rapsolja

½ msk

Vetemjöl med fullkorn

2½ dl

Bakpulver

2 krm

Salt

½ tsk

Kantareller

500 g

Smör

1 msk

Timjan

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Koka potatis och låt svalna.
  2. Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp.
  3. Skiva rödlök tunt och blanda ner i lagen. Ställ in i kylen till servering.
  4. Lägg riven ost och cottage cheese i en bunke och mixa till en slät kräm med en stavmixer. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  5. Strimla spetskål tunt, gärna med mandolin eller med en osthyvel. Knåda en stund med händerna så att den mjuknar något.
  6. Mosa eller pressa potatisen och blanda ihop med olja, 2 dl mjöl, salt och bakpulver till en smidig deg. Dela i 8 delar och rulla ihop till små bollar. Kavla ut tunt på lätt mjölad bänk. Stek tunnbröden i en het torr panna ca 1 minut/sida. Lägg över de stekta bröden i en handduk medan du steker resterande bröd.
  7. Rensa svampen och halvera de som är stora.
  8. Värm en panna och stek svampen med bara lite salt en stund. Tillsätt smöret och låt det smälta in.
  9. Fyll bröden med ostkräm, kål, svamp och picklad lök. Toppa med timjan.