ViktVäktarna - Pulled pork sallad

Pulled pork sallad

14
Points®
Total tid
3 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
3 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Pulled pork tar lång tid, men det sköter sig nästan helt själv och är såå värt tiden! Här är ett recept på pulled pork sallad.

Ingredienser

Fläskkarré

600 g

Läsk

1 dl, coca-cola

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Lime

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Sambal oelek

2 tsk

Rosmarin

2 tsk

Salt

1 tsk

Sallad

70 g, blandad

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Avokado

1 liten(t)/små

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Vitlök

½ klyfta(or)

Gräddfil 12%

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en gryta, slå på cola och vatten. Lägg i buljongtärning, klyftad lime, klyftad lök, krossad vitlök, sambal oelek, rosmarin och salt efter smak. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme på spisen 3-5 timmar tills köttet trillar sönder.
  2. Ta upp köttet och låt rinna av. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  3. Blanda sallad med avrunna bönor, tärnad avokado och halverade tomater.
  4. Blanda ihop olja, vinäger, vatten och pressad vitlök. Slå på salladen.
  5. Dra isär köttet med två gafflar och lägg köttet i salladen. Klicka över gräddfil och servera.

Anteckning

Pensla på glaze på det färdiga köttet och ställ in i ugn, 225°, ca 10-15 minuter för att få lite yta och extra smak.