ViktVäktarna - Pumpapasta med pocherat ägg och krispig salvia

Pumpapasta med pocherat ägg och krispig salvia

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig vardagspasta skulle vi kunna kalla denna anrättning. Pumpatärningar, sparrisbroccoli, vitlök, friterad salvia, pocherade ägg och parmesan. Riktigt härligt!

Ingredienser

Butternutpumpa

400 g

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Olivolja

1 msk

Salvia

1 msk, 12 blad

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

1½ liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och tärna pumpa.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och låt sparrisbroccolin koka med de sista två minuterna. Spara ½ dl av kokvattnet.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek salviabladen någon minut, lägg över på hushållspapper. De blir krispiga när de svalnar.
  4. Lägg i pumpan i samma panna och stek några minuter. Pressa ner vitlök och låt steka med hastigt. Häll över pasta, sparrisbroccoli och kokvattnet från pastan i pannan och smaka av med salt och peppar. Lägg på lock och ta från värmen.
  5. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  6. Servera pastan toppad med äggen, parmesan och krispig salvia.

Anteckning

Salvia ska alltid tillagas, annars smakar den alldeles för bittert.