[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Ratatouille med kyckling och penne från WW ViktVäktarna

Ratatouille med kyckling och penne

9 - 11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grymt god ratatouille med penne och kycklingfilé. Perfekt vardagsmiddag för hela familjen med en massa grönsaker.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

2 liten(t)/små, gärna en gul och en grön

Paprika

1 st, grön

Olivolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Oregano

2 tsk

Socker

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Parmesanost

1 dl, hyvlad

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Tärna aubergine och skiva upp zucchini och paprika.
  2. Värm olja i en djup panna eller gryta och stek kycklingen på båda sidor tills den är gyllene och genomstekt, lägg åt sidan.
  3. Fräs lök i samma gryta 5-10 minuter. Blanda ner vitlök, aubergine, zucchini, paprika, konserverade tomater, vin, oregano och socker. Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme med locket på glänt, ca 30 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva upp kyckling och blanda ner i ratatouillen tillsammans med kyckling och basilika. Smaka av med salt och hyvla över ost.