Rimmad torsk med rödkålsrisotto
10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rör om och om igen – och så några gånger till! Det är en av hemligheterna bakom en bra risotto. En annan är den lilla kärnan av tuggmotstånd som ska finnas kvar i riset när det serveras. En del träning krävs innan man får till en riktigt lyckad risotto, men en himla god träning blir det ju. Här har vi en risotto med rostad rödkål, basilika och parmesan som serveras med rimmad torsk och pinjenötter.
Ingredienser
Vatten
1 liter
Salt
1 dl
Torsk
500 g, torskrygg
Rödkål, färsk
300 g
Olivolja
1 msk
Schalottenlök
2 st
Vitlök
2 klyfta(or)
Olivolja
1 tsk
Vatten
7 dl
Grönsaksfond
2 msk
Arborioris
2 dl
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Parmesanost
1½ dl
Basilika
½ dl
Pinjenötter
2 msk