Foto av Rostade nötter med kryddpeppar och chili från WW ViktVäktarna

Rostade nötter med kryddpeppar och chili

3
Point(s)
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Rostade nötter med kryddpeppar och chili är det perfekta tilltugget till festen och funkar också fint till glöggen på jul. De håller sig goda i en lufttät förpackning i rumstemperatur 1 vecka.

Ingredienser

Chilipulver

1 tsk

Kryddpeppar

¼ tsk

Salt

¼ tsk

Cayennepeppar

1 krm

Mandel

½ dl, hackad/hackat

Cashewnötter

½ dl

Pistagenötter

½ dl, skalade

Valnötter

½ dl

Rapsolja

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda ihop kryddorna.
  3. Blanda nötter med olja och kryddmixen i en bunke och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. Blanda runt efter halva tiden.