ViktVäktarna - Rostbiff med krämig potatissallad

Rostbiff med krämig potatissallad

11
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rostbiff med potatissallad – en riktig klassiker! Denna variant på potatissallad har vi gjort krispigare i form av äpple, och matigare i form av ägg.

Ingredienser

Potatis

600 g

Ägg

2 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

2 st

Fraiche 5%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Gurkmix

60 g

Senap

2 msk, sötstark

Äppelcidervinäger

2 tsk

Rostbiff

600 g

Instruktioner

  1. Dela potatis i mindre bitar. Koka i saltat vatten och låt kallna.
  2. Hårdkoka ägg, låt kallna och tärna.
  3. Skär äpplen i bitar och strimla det vita på salladslöken.
  4. Blanda fraiche, majonnäs, bostongurka, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda potatis, ägg, äpple och det vita på salladslöken med dressingen. Låt stå några timmar i kylen och toppa med det gröna från salladslöken vid servering.
  6. Servera med rostbiff.