Foto av Rotfruktssoppa från WW ViktVäktarna

Rotfruktssoppa

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande, klar korv- och rotfruktssoppa med massor av nyttigheter. Vitlök och tabasco ger soppan god smak och lite sting!

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Rotselleri

1 bit(ar)

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, gul/gula

Grönsaksbuljong

12 dl

Korv 12%

200 g, gärna stark korv typ chorizo

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Tabasco

2 droppe(ar), 1-2 droppar

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och riv rotfrukterna grovt dela broccolin i mindre buketter. Koka upp buljongen och lägg i rotfrukter, korv i bitar och pressa i vitlök. Låt det koka ca 10-15 minuter. Smaka av med tabasco, salt och peppar. Servera i skålar, toppa med yoghurt och strö över hackad persilja.