ViktVäktarna - Ryggbiff med blomkål- och pepparrotspuré

Ryggbiff med blomkål- och pepparrotspuré

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Enkel, snabb och god middag med ryggbiff och blomkålsmos smaksatt med pepparrot.

Ingredienser

Blomkål

250 g

Potatis

125 g, mjölig

Mjölk 0,5%

1 msk

Margarin flytande 80%

½ msk

Pepparrot

2 msk, riven/rivet

Rapsolja

2 tsk

Ryggbiff nöt

450 g

Vattenkrasse

30 g, eller ruccola

Instruktioner

  1. Dela blomkål och potatis i mindre bitar koka tills de är mjuka, ca 15 minuter.
  2. Häll av vattnet och lägg över potatis och blomkål i en matberedare tillsammans med mjölk och margarin. Kör till en slät puré tillsammans med pepparrot.
  3. Hetta upp olja i en grillpanna och stek köttet 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar och låt vila på två tallrikar 10 minuter. Servera med pepparrotsmoset och vattenkrasse.