Foto av Sesammarinerad kyckling med grillad sötpotatis från WW ViktVäktarna

Sesammarinerad kyckling med grillad sötpotatis

11
8
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kycklingfilé marinerad i soja, honung, sesamfrön och chili flakes. Serverad med grillad sötpotatis och en sallad på edamamebönor, haricots verts och spenat. Bjud dina vänner på detta i helgen!

Ingredienser

Japansk soja

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Sesamfrön

2 msk

Chili flakes

1 krm

Kycklingbröstfilé

600 g

Sötpotatis okokt

800 g

Haricots verts

200 g

Edamamebönor, kokta

250 g

Bladspenat

70 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, honung, sesamfrön och chili flakes.
  2. Banka ut kycklingfiléerna något så att de blir lite tunnare och lägg dem i marinaden, minst 30 minuter.
  3. Skär sötpotatis i ca 1,5 cm tjocka skivor.
  4. Lägg kyckling och sötpotatis på grillen och grilla tills allt fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
  5. Halvera haricots verts och lägg i en het panna tillsammans med spenat och bönor. Slå på lite vatten och sänk värmen. Blanda ner finhackad chili och rör om tills spenaten mjuknat. Pressa över lime och smaka av med lite salt och peppar.

Anteckning

Någon typ av kall yoghurtsås passar utmärkt till detta. Självklart funkar det också fint att tillaga detta i en stekpanna eller ugn också. Och gillar du lite mjukare haricots verts, förkoka dem en kort stund innan de tillreds med resten av det gröna.