Foto av Sesamtonfisk med wasabidip från WW ViktVäktarna

Sesamtonfisk med wasabidip

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Sesampanerade tonfiskbitar serveras här till japaninspirerad dippa med sting.

Ingredienser

Tonfisk

200 g

Sesamfrön

5 msk, 3 msk vitt, 2 msk svart

Majsmjöl

2 msk

Äggvita

1 st

Rapsolja

2 tsk

Wasabi

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Sallad

100 g, 1 påse machésallad

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skär tonfisken i 12 bitar. Vänd fisken i majsmjöl, uppvispad äggvita och till sist i vita och svarta sesamfrö. Vispa samman wasabi och majonnäs, smaka av med salt och citron. Hetta upp olja i ett teflonjärn och stek fisken på alla sidor. Den skall vara krispig på utsidan med rå i mitten. Lägg upp fisken på sallad och servera med citon och dippsås.