[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Skomakarlåda med kyckling från WW ViktVäktarna

Skomakarlåda med kyckling

3 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vardagslyxig husmansklassiker som här görs med kycklingfilé. Välj biffstek eller oxfilé om det är riktig skomakarfest!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora, den ljusa delen

Broccoli

1 stånd

Kalkonbacon

100 g

Jordärtskocka

500 g

Potatis

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Köttfond

1 msk, gärna oxfond

Vin, rött 11%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Lägg kyckling i en plastpåse och tillsätt salt, peppar och olja. Knåda runt så att all kyckling täcks.
  3. Värm en grillpanna och stek kycklingen på båda sidor så att den får färg. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen tills den är genomstekt, ca 30-40 minuter.
  4. Strimla purjo och bacon och stek i en torr panna.
  5. Skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara ca ½ dl av kokvattnet. Häll på matlagningsbas och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela broccoli i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten.
  7. Koka ihop oxfond och matlagningsvin ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker.
  8. Lägg upp mos på tallrikar. Lägg kycklingen på moset och strö över bacon- och purjofräs. Servera med rödvinssås och broccoli.