[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Snabbjäst pizza från WW ViktVäktarna

Snabbjäst pizza

9 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enklare än så här blir det knappast! Vår grymma pizzadeg gjord på bara två ingredienser är något av en livräddare lata dagar när maten ska stå på bordet snabbare än snabbt. Här med enkel topping i form av mozzarella, grönsaker och basilika.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

180 g

Självjäsande vetemjöl

180 g

Paprika

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Tomater, passerade

1½ dl

Basilika

1 knippe(n)

Mozzarella

200 g

Ruccola

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop yoghurt och nästan allt mjöl, salta lätt. Knåda tills du får en smidig deg och dela upp degen i fyra små bollar. Mjöla en arbetsbänk med resterande mjöl och kavla ut fyra tunna rundningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Strimla paprika och lök tunt.
  4. Bre på passerade tomater på pizzabottnarna och fördela mozzarellan ovanpå. Fyll på med lök, paprika och basilika och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Toppa med ruccola och servera.

Anteckning

Om degen känns för torr tillsätter du bara lite mer yoghurt. Ta en msk i taget tills du får rätt konsistens. För ännu snabbare pizza, byt ut bottnen till exempelvis tortillabröd eller libabröd. Det går att ersätta det självjäsande mjölet med vanligt vetemjöl och 1 ½ tsk bakpulver.