ViktVäktarna - Sötpotatisrösti med getost

Sötpotatisrösti med getost

9
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Rösti är perfekt att ha i frysen och ta fram till brunchen, lunchen eller en lättare middag. Framförallt dessa eftersom de är så otroligt goda. Den söta sötpotatisen och salta getosten är en riktig drömkombo! Servera gärna med en sallad.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

1 kg

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Getost (chèvre)

250 g

Koriander

4 msk, hackad

Vetemjöl

40 g

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv sötpotatis grovt. Finhacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Låt vitlök steka med sista minuten.
  4. Blanda ihop löken med sötpotatis, smulad ost, koriander, mjöl och ägg. Krydda med salt och peppar och forma 16 bollar.
  5. Platta till bollarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 20-25 minuter tills de fått fin färg.

Anteckning

Gillar du inte getost är det också gott med exempelvis salladsost.