Spaghetti med räkor och musslor (utan bild)

6
Points®
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

150 g

Schalottenlök

3 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Tomat

6 st

Basilika

1 msk, hackad

Vin, vitt torrt

½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Skalade räkor

400 g

Musslor konserv

300 g

Parmesanost

4 msk

Persilja

1 msk, hackad

Citron

1 st

Sallad

100 g, salladsmix

Instruktioner

  1. Koka pastan. Finhacka lök och vitlök och bryn i olja i en kastrull. Hacka tomater och tillsätt i kastrullen. Rör i basilika, vin och smulad buljongtärning. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt räkor och musslor och låt de blir varma. Viktigt att det inte börjar koka för då blir räkorna sega. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan. Hacka persiljan och strö över tillsammans med parmesanost. Servera med citronklyftor och en blandad grönsallad.