Foto av Spättroulader med tomat och oliv från WW ViktVäktarna

Spättroulader med tomat och oliv

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
45 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Fyllda spättroulader i ljuvlig vitvinssås! Serveras med pressad potatis och en god sallad.

Ingredienser

Potatis

1 kg

Oliver i saltlag

20 liten(t)/små, gröna, kärnfria

Tomat

4 st

Olivolja

2 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Rödspätta

600 g

Vin, vitt torrt

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fiskfond

1 msk

Vatten

1 dl

Majsmjöl

2 msk, 1-2 msk

Parmesanost

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
  2. Skiva oliverna tunt och hacka tomaterna. Hetta upp oljan i en liten kastrull, lägg i tomater, oliver och oregano, låt det koka under omrörning tills vätskan kokat bort och det har blivit en krämig, ganska tjock tomatpasta.
  3. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Bred på tomatpastan och krydda med salt och peppar. Rulla ihop till roulader och fäst gärna ändarna med tandpetare så att de inte rullar upp. Lägg fisken tätt i en ugnsfast form.
  4. Koka upp matlagningsvin och tillsätt matgrädde, fond och vatten, slå det över fisken. Strö över parmesan och tillaga i ugn ca 15 minuter.
  5. Ta ut fisken och häll av spadet i en kastrull och koka upp. Red av med maizena och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer fiskfond. Sila såsen och slå den över fisken. Servera med pressad potatis och sallad.