ViktVäktarna - Texmex-gratäng med sojafärs och bönor

Texmex-gratäng med sojafärs och bönor

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gratäng med ris, sojafärs och bönor smaksatt med texmex-kryddor. Går hem lika bra hos stora som små!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vatten

3½ dl

Salt

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Sojafärs vegetarisk fryst

500 g

Krossade tomater

1 förp

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Spiskummin

2 tsk

Paprika

1 st

Paprikapulver

2 tsk

Lökpulver

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Ost 12%, riven

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj riset och lägg i en ugnsfast form (ca 20x30 cm). Tillsätt vatten och 1 tsk salt.
  3. Hacka lök och paprika och blanda ihop med sojafärs, krossade tomater, sköljda och avrunna bönor och kryddor. Sprid ut över riset och toppa med ost.
  4. Täck formen med folie och sätt in i ugn i ca 40 minuter. Ta av folien när 15 minuter återstår.