Foto av Thailändsk kyckling från WW ViktVäktarna

Thailändsk kyckling

15
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med god smak av lime, chili och currypasta.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklinglårfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Currypasta

1 msk, röd

Lime

1 st, saft och skal

Hönsbuljong

1 dl

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Vetemjöl

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem i margarin tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt hackad chili, currypasta och rivet limeskal och pressad limesaft. Späd med buljong och låt allt koka ihop 6-8 min.
  4. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Servera med ris.