Foto av Tigerkaka med saffran från WW ViktVäktarna

Tigerkaka med saffran

8
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Saftig sockerkaka med smak av jul, kan njutas även under sommarmånaderna, med russin och saffran blir det härligt gott!

Ingredienser

Margarin 80%

125 g

Ägg

2 st

Socker

2½ dl

Vetemjöl

5 dl

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Russin

½ dl

Gräddfil 12%

2½ dl

Kakao

1 msk

Saffran

1 pkt

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och russin i en skål. Rör ner det, gräddfil och margarin i äggsmeten. Dela upp smeten i två skålar. Blanda ner kakao i den ena skålen och saffran, utrörd i lite vatten, i den andra. Varva choklad- och saffranssmet i en smord och bröad 1 ½ liters form med hål i mitten. Dra med en gaffel genom smeten så att den blir tigerrandig. Grädda i ugn 175° på nedersta falsen i ca 50 min.