Tjälknöl på älg med västerbottensomelett och bräserad kål
11
Points®
Total tid
20 tim 55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du ett kilo älg i frysen är detta rätten för dig! Köttet i denna klassiska rätt tillagas nämligen direkt från frysen i låg temperatur, gärna över natten, och vi lovar att det är väntan värt! Dessutom är det ugnen, och inte du, som gör det största jobbet så vi pratar alltså inte om en avancerad rätt.
Ingredienser
Älgstek
1 kg
Vatten
1 liter
Salt
1 dl
Socker
1 msk
Fänkålsfrön
1 tsk
Lök
1 st, gul/gula
Ägg
4 st
Västerbottensost
2 dl, riven/rivet
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Savoykål
300 g
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
2 tsk
Socker
1 krm
Vatten
1½ dl
Balsamvinäger
3 msk