Foto av Tomatsoppa med ris och fetaost från WW ViktVäktarna

Tomatsoppa med ris och fetaost

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatsoppa är en vanlig vardagsfavorit hos många, men när uppdaterade du senast ditt klassiska recept egentligen? Nästa gång du är sugen på en tomatsoppa, testa denna. En matigare variant med en vildrismix i. Och topping (för vi gillar ju topping) i form av basilika, fetaost och rostade solroskärnor.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, hela konserverade

2 förp, körsbärstomater

Olivolja

½ msk

Tomatpuré

3 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Vatten

1 liter

Vildrismix, okokt

1 dl

Socker

½ tsk

Basilika

1 kruka(or)

Salladsost (feta) 25%

100 g

Solroskärnor

2 msk, rostade

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Klipp sönder tomaterna i burkarna.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken några minuter.
  3. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt fräsa med hastigt. Blanda ner oregano, tomater, buljong och vatten. Låt soppan koka upp. Tillsätt riset och koka tills det är mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Grovhacka basilika.
  5. Toppa soppan med smulad ost, basilika och solroskärnor.

Anteckning

För en ännu snabbare rätt, välj ett ris med kortare koktid.