Tomatsoppa med ris och fetaost
8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatsoppa är en vanlig vardagsfavorit hos många, men när uppdaterade du senast ditt klassiska recept egentligen? Nästa gång du är sugen på en tomatsoppa, testa denna. En matigare variant med en vildrismix i. Och topping (för vi gillar ju topping) i form av basilika, fetaost och rostade solroskärnor.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Tomater, hela konserverade
2 förp, körsbärstomater
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
3 msk
Oregano
1 tsk, torkad
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Vatten
1 liter
Vildrismix, okokt
1 dl
Socker
½ tsk
Basilika
1 kruka(or)
Salladsost (feta) 25%
100 g
Solroskärnor
2 msk, rostade