Foto av Torsk med laxtäcke från WW ViktVäktarna

Torsk med laxtäcke

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt gott är det med den rökta laxen på torsken, som får ugnsbakas tillsammans.

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g

Lax kallrökt

100 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Spenat, färsk

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Dill

2 msk

Gräslök

2 msk

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Blanda samman såsen och smaka av med salt och peppar. Dela torsken i fyra bitar och lägg i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Lägg 1 skiva lax på varje bit och tillaga i ugn 150° ca 15 min. Skiva squash och stek i olja, blanda i spenat och pressad vitlök. Fördela det på tallrikar och lägg fisken ovanpå. Servera med potatis och sås.