ViktVäktarna - Tortellinipytt med kål

Tortellinipytt med kål

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta goes pytt i panna! Tortellini, en massa grönsaker och något gott kött. Inte mycket mer än så krävs för en enkel och god middag som passar hela familjen. Jo, just det – sås också så klart. Det skulle vi aldrig glömma bort.

Ingredienser

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Fläskytterfilé

500 g

Olivolja

2 tsk

Tortellini, färsk

250 g

Tacosås (salsa)

2 dl

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Honung, flytande

1 tsk

Sambal oelek

½ tsk

Instruktioner

  1. Ansa och skär kål och purjolök i mindre bitar. Tärna köttet.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek allt, i omgångar eller två olika pannor, så att det får stekyta och köttet genomsteks.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner den i pytten tillsammans med tacosåsen. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Blanda ihop yoghurt med honung och sambal oelek och servera till pytten.

Anteckning

Denna rätt är en suverän svinnräddare om du exempelvis har bitar av en söndagsstek eller någon vegokorv (eller vanlig korv för den delen) från grillfesten över. Det går också bra att laga pytten i ugn på 200° ca 25 minuter om du vill använda händerna till något annat.