Foto av Variant på brylépudding från Piemonte från WW ViktVäktarna

Variant på brylépudding från Piemonte

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vår fina variant på brylépudding med italienska mandelkakor och rom! Serveras med frukt och kanske färska fikon, som är supergott till.

Ingredienser

Ägg

4 st

Socker

7 msk

Mjölk 3%

4 dl

Småkakor

50 g, amaretti/mandelkakor

Kakao

1 msk

Kaffe

½ dl, starkt eller espresso

Rom 40%

30 ml

Instruktioner

  1. Vispa ägg och 6 msk socker poröst. Koka upp mjölken och drag åt sidan. Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten. Lägg 1 msk socker och 1 msk vatten i en liten kastrull och låt det koka tills det blivit brun karamell. Slå karamellen i botten på 4 ugnssäkra portionsformar, t ex små suffléformar. Fyll på med äggsmeten och grädda i ugn, 100° tills den stannat, det tar ca 30 minuter. Kyl puddningen och servera den i formen alternativt stjälp upp dem på assietter. Servera tillsammans med fruktsallad. Tips: Får Du inte tag i amaretti så kan de uteslutas.