Foto av Variant på Spaghetti Carbonara från WW ViktVäktarna

Variant på Spaghetti Carbonara

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräschare och smalare variant på spagetti carbonara, utan grädde och med ärter och vitlök. Inte så tung och gräddig, och mycket, mycket godare!

Ingredienser

Skinka

250 g, rökt

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk riven

Gröna ärter

200 g, frysta

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ägg

2 st

Mjölk 3%

½ dl

Parmesanost

4 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Tina ärtorna, hacka löken och tärna skinkan. Koka spaghettin, när den är al dente så låt den rinna av. Hetta upp margarinet i en vid kastrull, fräs lök, ärtor, skinka och vitlök. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel i en bunke. Vänd ner spaghettin i kastrullen och slå på äggröran, rör ordentligt och vänd i parmesanen. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och strö på persilja. Tips: Det är gott att servera en extra rå äggula till varje portion, tänk då på att lägga till ProPoints värde.