ViktVäktarna - Varm grönkålssallad med sötpotatis och halloumi

Varm grönkålssallad med sötpotatis och halloumi

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En varm grönkålssallad med sötpotatis, bulgur, rödlök, citron och halloumi. Mycket mer än så behövs inte för att enkelt få ihop en god middag!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Halloumi

150 g

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

½ msk

Salt

½ tsk

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Grönkål

150 g

Citron

½ st

Olivolja

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  2. Tärna sötpotatis i 1 ½ cm-tjocka tärningar och halloumi i ½ cm-tjocka tärningar. Klyfta rödlök. Lägg sötpotatis och lök i en plastpåse, häll över rapsolja och krydda med salt. Skaka runt så att alla bitar täcks med olja. Häll över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 25 minuter. När 10 minuter återstår, sprid ut halloumitärningarna på plåten och sätt tillbaka i ugnen tills allt har fin färg och grönsakerna är mjuka.
  3. Koka bulgur, med buljongtärning, enligt anvisning på förpackningen.
  4. Repa och dela grönkål i mindre bitar. Lägg i en skål, pressa över citron och blanda ner olivolja. Knåda ordentligt med händerna ett par minuter så att kålen mjuknar.
  5. Blanda ihop bulgur, kål, de rostade grönsakerna och halloumin.