Foto av Varmrökt lax med couscous från WW ViktVäktarna

Varmrökt lax med couscous

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Busenkel bjudmat är kanske det bästa koncept vi vet. Denna rätt fixar vem som helst, men den känns ändå väldigt lyxig. Varmrökt lax serverad tillsammans med en vårig couscoussallad med en dressing med apelsin, stekt lök, olivolja och senapsfrön.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Olivolja

2 msk

Senapsfrön

1 msk, gula

Apelsin

1 st

Russin

2 msk, gula

Sparris

1 knippe(n)

Rädisor

1 knippe(n)

Spenat, färsk

50 g

Lax varmrökt

300 g

Instruktioner

  1. Koka couscous med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Fluffa sedan upp den med en gaffel.
  2. Finhacka lök.
  3. Värm olja i en panna. Stek lök ca 10 minuter. Tillsätt senapsfrön och låt steka med hastigt. Pressa i apelsinsaft och ta från värmen.
  4. Blanda ner russin och spenat i couscousen och lägg upp på ett fat.
  5. Skär sparrisen i mindre bitar, dela rädisorna och lägg på fatet. Ringla över lök- och senapsdressingen och servera laxen tillsammans med salladen.

Anteckning

Ogillar du rå sparris funkar det fint att blanchera den.