Vegetarisk pastagratäng

Pastagratäng med quorn

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Testa denna goda lakto-ovo-vegetariska pastagratäng med quornfärs. En gratäng som uppskattas av stora som små!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g, fusilli

Lök

1 st, gul/gula

Morot

250 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Quornfärs

300 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp, chili

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

2 dl, gärna smakrik

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pasta nästan färdigt och lägg sedan i en ugnsform.
  3. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter grovt.
  4. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs löken glansig. Tillsätt morötter och låt bli lite mjuka. Blanda i quornfärs, pressa ner vitlök, tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme medan du gör ostsåsen.
  5. Häll matlagningsbas i en kastrull och låt sjuda upp. Rör ner riven ost och låt smälta ihop. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda quornfärsröran med pastan och ostsåsen i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 10 min eller tills gratängen har fin färg. Servera med sallad.

Anteckning

Krydda gärna med basilika. Vill du ha tacosmak på gratängen kan du även krydda med spiskummin.