Foto av Vegoburgare med rödbetstzatziki från WW ViktVäktarna

Vegoburgare med rödbetstzatziki

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig vegetarisk hamburgare med mycket smak och spännande tillbehör. Här kommer den inspirerande matlagningskonsten fram och en hamburgare att glänsa med!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 tsk, färsk, riven

Koriander

1 tsk, malen

Chilipulver

2 tsk

Olivolja

3 msk

Kidneybönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ströbröd (skorpmjöl)

1 dl

Koriander

2 msk, färsk, hackad

Japansk soja

2 msk

Grahamsmjöl

2 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2½ dl

Rödbetor, färska

2 st

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs lök, vitlök, ingefära, malen koriander och chilipulver i 1 msk olja. Låt blandningen svalna. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en matberedare, mixa med den kryddade löken, ströbröd, färsk koriander och soja. Smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och vänd i mjölet. Hetta upp resterande olja och stek biffarna 2-3 minuter på båda sidor.
  2. Blanda 1 pressad vitlöksklyfta och rivna rödbetor med matlagningsyoghurten. Krydda med salt och peppar. Låt stå ett tag. Servera biffarna med tzatziki och kokt ris.