ViktVäktarna - Wrap med teriyakilax och grönsaksfräs

Wrap med teriyakilax och grönsaksfräs

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wraps är alltid en bra idé! Du kan i princip fylla dem med vad som helst och det blir alltid gott. Denna variant är med ugnsbakad teriyakilax, en massa härliga stekta grönsaker och en smarrig yoghurtsås.

Ingredienser

Lax

500 g

Teriyakisås

4 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

1 msk, japansk

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Dijonsenap, honung

1 msk

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Pensla teriyakisås på laxen, krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn 10-12 minuter.
  3. Strimla grönsakerna och fräs i olja tills de mjuknar, smaka av med japansk soja, peppar och ev. lite salt.
  4. Blanda ihop yoghurt och senap.
  5. Lägg lax och grönsaksfräs på tortillabröden. Toppa med sås och rulla ihop.