ViktVäktarna - Yoghurtkaka med maräng- och citrontopping

Yoghurtkaka med maräng- och citrontopping

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Vår populära yoghurtkaka toppad med en sötsyrlig yoghurt, lemon curd och maränger.

Ingredienser

Socker

100 g

Lättmargarin 40%

75 g

Ägg

3 st

Grekisk yoghurt 0%

300 g

Vaniljpulver

tsk

Vetemjöl

175 g

Bakpulver

1½ tsk

Agavesirap

½ msk

Maräng

25 g, krossade

Lemon curd

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop socker och margarin. Vispa ner äggen, ett i taget och vänd sedan ner 150 g yoghurt och vaniljpulver.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop och häll över i en brödform (ca 1 l) med bakplåtspapper. Sätt in i nedre delen av ugnen tills mitten inte är kletig (kolla av med provsticka), ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen 10 minuter, ta sedan ur formen och låt svalna helt på galler.
  4. Vispa ihop resterande yoghurt och sirap. Blanda ner hälften av marängerna och lemon curden.
  5. Bre ut över kakan och toppa med resterande maränger och lemon curd.

Anteckning

Vill du imponera lite extra på dina gäster är det både snyggt och gott att toppa med ciselerad citron. Och har du inget ciseleringsjärn, hyvla av skalet så tunt du kan med potatisskalare och skär sedan i tunna stavar.