ViktVäktarna - Yoghurtkaka

Yoghurtkaka

4
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
42
Svårighetsgrad
Medel
En saftig yoghurtkaka som går hem hos de flesta och går att toppa med lite vad som helst. Det är också gott att blanda ner rivet citronskal, blåbär eller hallon i smeten om du är sugen på det! Detta recept blir tre kakor och funkar utmärkt att frysa in! Linda in kakorna i plastfolie och sedan aluminiumfolie och frys in. Håller upp till 4 månader. Låt tina i rumstemperatur när de ska ätas. Sök på "Yoghurtkaka med maräng- och citrontopping", "Yoghurtkaka med jordgubbar” eller "Yoghurtkaka med apelsin och pistage” i WW-appen för tre olika goda förslag på vad du kan toppa den med.

Ingredienser

Socker

300 g

Lättmargarin 40%

225 g

Ägg

9 st

Grekisk yoghurt 0%

500 g

Vaniljpulver

1 tsk

Vetemjöl

525 g

Bakpulver

4½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop socker och margarin. Vispa ner äggen, ett i taget och vänd sedan ner yoghurt och vaniljpulver.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop och fördela smeten i 3 brödformar (ca 1 l) med bakplåtspapper. Sätt in i nedre delen av ugnen tills mitten inte är kletig (kolla av med provsticka), ca 30 minuter.
  4. Låt kakorna svalna i formarna 10 minuter, ta sedan ut ur formarna och låt svalna helt på galler.