ViktVäktarna -   Långgrillad blomkål med vitlöksdoftande linssallad

Långgrillad blomkål med vitlöksdoftande linssallad

4
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Långgrillad blomkål blir otroligt gott och tillsammans med en fräsch linssallad, med bland annat grillade oliver och vitlök, blir det en riktig festmåltid. Det tar runt en timme för ett helt huvud att bli färdigt på grillen, så se till att börja med det! Vill du att det ska gå fortare kan du klyva blomkålen i fyra delar och grilla dem var för sig.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 msk

Timjan

2 tsk, torkad

Flingsalt

1 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Timjan

1 msk, färsk

Olivolja

1 msk

Cocktailtomater

250 g

Citron

1 st

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Spenat, förvälld/fryst

70 g

Instruktioner

  1. Gnid in blomkålen med olja, timjan och en nypa flingsalt. Lägg den på grillen på indirekt värme, lägg på lock och låt blomkålen bakas tills den är mjuk, ca 45-60 minuter. Vänd den ungefär var 10 minut.
  2. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå en lika stort grillfoliebit.
  3. Grovhacka vitlök. Lägg oliver och vitlök på bakplåtspappret tillsammans med timjan. Ringla över olja och förslut till ett paket. Lägg på grillen ca 8 minuter. Lägg tomaterna i paketet efter halva tiden.
  4. Halvera citronen. Lägg på grillen med snittytan nedåt och grilla ca 5 minuter.
  5. Blanda innehållet i foliepaketet med skölja och avrunna linser och spenat. Pressa över lite av den grillade citronen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva upp blomkålen och servera med linssalladen.

Anteckning

En god surdegsbaguette är toppen att servera till denna rätt om du är extra hungrig. Är det inte grillväder, kör den i ugnen på 225° ca 15 minuter tills den fått lite färg, sänk sedan till 125° och låt stå i ca 30–40 tills den mjuknat.