Halloumi med blomkålstabbouleh - ViktVäktarna

Halloumi med blomkålstabbouleh

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tabbouleh är en fräsch och smakrik persiljesallad med sitt ursprung från Libanon. Perfekt vardagsrätt som du slänger ihop på nolltid!

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Gurka

1 st

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Citron

1 st

Halloumi

200 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Dela blomkål i mindre bitar och kör i matberedare till fina smulor. Hetta upp olja i en gryta och fräs smulorna några min tills de mjuknat något.
  2. Halvera tomater, tärna gurka och blanda ner i blomkålen tillsammans med oliver och hackad persilja och mynta. Pressa över citron.
  3. Skiva halloumi och stek i olja tills gyllene. Servera till tabboulehn.

Anteckning

För en matigare tabbouleh, blanda ner couscous eller bulgur också.