Foto av Julmustkyckling från WW ViktVäktarna

Julmustkyckling

8
7
2
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med smak av julmust, låter det lite märkligt? Prova det, det fungerar verkligen och är jättegott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Läsk light max 3 kcal/dl

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Kycklingfond

1 msk

Ingefära

1 tsk, 1-2 tsk

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Vetemjöl

1 msk

Savoykål

300 g

Purjolök

½ st

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis. Dela kycklingfiléerna på längden och bryn i margarin. Blanda julmust, matgrädde, fond, ingefära och soja i en skål. Strö mjöl över kycklingen och slå därefter i vätskeblandningen. Låt det koka under lock på svag värme ca 10 min. Strimla savoykål och purjolök och fräs det i olja. Krydda med salt och peppar. Servera kyckling med pressad potatis och savoykål.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!