Foto av Limelax med bönor från WW ViktVäktarna

Limelax med bönor

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Lax, vitlök, chilipeppar, lime. Visst låter det spännande? Det goda feta laxköttet lämpar sig utmärkt för härliga kryddblandningar.

Ingredienser

Lax

125 g

Lime

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vita bönor, konserv

1½ dl

Kidneybönor, konserv

1 dl

Fiskbuljong

1 dl

Cocktailtomater

3 st

Oliver i saltlag

5 stor(t)/stora

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Blanda rivet limeskal och -saft i en skål. Dela laxen i mindre kuber, lägg ner i skålen med lime och ställ kallt. Hacka vitlök och chili, fräs i margarin i en stekpanna. Lägg i bönorna och värm med lite av spadet. Koka laxen i buljong med halverade tomater ca 5 min. Ta upp lax och tomater. Servera laxen med bönor, oliver och kokt broccoli.