ViktVäktarna - Pasta- och köttbullsgratäng

Pasta- och köttbullsgratäng

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En barnsligt god rätt som går hem hos de flesta. Parmesangratinerade köttbullar i tomatsås med pasta funkar precis lika bra på helgen som en vanlig tisdagkväll. Har du ont om tid? Gör köttbullarna kvällen innan så går det på ett kick.

Ingredienser

Worcestershiresås

2 tsk

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Parmesanost

½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingfärs 5%

500 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

½ msk

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Oregano

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och riv en lök. Blanda med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till bullar och stek i margarin.
  2. Skala och hacka en gul lök och stek mjuk i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med en stund. Häll på krossade tomater och blanda ner oregano och worcestershiresås. Låt puttra utan lock så att såsen reduceras något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pasta väldigt al dente. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg pasta i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och lägg på köttbullarna. Toppa med riven parmesan och grädda i ugn tills gratängen fått fin färg.

Anteckning

Tycker du det är svårt att få fin form på kycklingköttbullar? Blanda ihop färsen och låt sedan stå kallt 30 minuter innan du rullar dem.