Foto av Stekt polenta med krispig sallad från WW ViktVäktarna

Stekt polenta med krispig sallad

12
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Polenta är en vanlig ingredient i det Italienska köket. I detta recept serveras stekt polenta tillsammans med en sallad på bl.a. bönor, tomater, oliver och pinjenötter.

Ingredienser

Soltorkade tomater, torra

8 st

Vatten

4 dl

Mjölk 1,5%

2 dl

Polenta (majsgryn)

3½ dl

Ost riven 17%

6 msk

Parmesanost

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Sallad

250 g

Ruccola

35 g

Cocktailtomater

10 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Vita bönor, konserv

2 dl

Pinjenötter

1 msk

Instruktioner

  1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 minuter. Koka upp vatten och mjölk i en kastrull. Häll i polenta och rör om. Låt sjuda i ca 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Ta bort från plattan och rör i osten. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut polentan till ca 5 cm tjockt lager. Låt svalna. Skär sedan i trianglar. Hetta upp margarinet i en stekpanna och stek polentan försiktigt gyllenbrun. Dela salladen i bitar och lägg i en skål. Halvera tomaterna och hyvla squash fint. Lägg ner tillsammans med bönor i skålen. Dela oliver och soltorkade tomater i bitar och blanda i. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över salladen. Servera polentan tillsammans med sallad.