Midsommar, en högtid full av förväntningar | WW ViktVäktarna

Snart är den här!

Midsommar, en högtid full av förväntningar

Smarta recept, inspiration och vår populära Pointslista inför årets somrigaste högtid.

Midsommar, en högtid full av förväntningar på sommaren och längtan efter sol och bad. Midsommarbuffén brukar bjuda på många godsaker och långt ifrån allt är onyttigt. Kokt potatis, ägg, sill och jordgubbar är riktigt nyttig mat. Det är när man blandar det i potatissallader, silltårtor, pajer och jordgubbsdesserter som Pointsen kan springa iväg. Håll dig gärna till rena ingredienser och undvik alltför mycket såser, röror och dressingar. Är du bortbjuden kan du även erbjuda dig att hjälpa till med matlagningen och ta med ett par lättare rätter, oftast väldigt uppskattat av värdparet. Bryt gärna av med lite roliga lekar under dagen, vi bjuder på våra favoritlekar.

Glad midsommar!

Passa på att springa och hoppa lite mellan midsommarmaten!

3 roliga lekar som passar för alla åldrar

1. Kubbstafett

Testa en uppdaterad form av det populära ssommarspelet. Varje lag tilldelas en kastpinne. När starten går ska den som står först i ledet kasta pinnen med ett korrekt kubbkast och försöka pricka den närmaste kubben.

Efter kastet hämtar spelaren pinnen, lämnar över till nästa lagkamrat och ställer sig sist i ledet. Person nummer två gör samma sak och så vidare.

När man prickat kubben så att den välter får laget flytta fram till den plats där kubben stod och fortsätta kasta. Det lag som till slut når fram till kungen och välter den har vunnit.

2. Stövelkastning

En klassiker. Du behöver bara en stövel och du väljer själv om du vill svinga mellan benen eller bakom ryggen. Glöm inte att ha koll på var dina vänner befinner sig!

3. Samla saker

Alla lag får varsitt bo. Lagen får sen var sin lapp med olika föremål nedskrivna, det kan tillexempel vara "Något runt" eller "Ett verktyg". På ett antal minuter ska laget samla ihop sakerna från lappen och placera i sitt bo. När tiden är slut räknar domaren ihop poängen. Sätter garanterat fart på festdeltagarna!

Sätt fart på festen med roliga midsommarlekar!

Pointsguide till midsommarens mat

Vad innehåller midsommarens rätter? Vi tar en titt!