Foto av Asiatisk lax med picklade grönsaker från WW ViktVäktarna

Asiatisk lax med picklade grönsaker

12
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig lax med asiatiska smaker av ingefära och chili. Gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lax

500 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1½ msk, färskriven

Citron

1 st, 1 msk rivet skal

Teriyakisås

1 dl

Rättika

1 bit(ar), ca 15 cm

Morot

3 st, 2-3 st

Salladslök

3 st, 2-3 st

Lag till picklat

1½ dl, 1 dl vatten, 2 msk socker, 1 msk ättika 12%

Instruktioner

  1. Koka riset. Skala och strimla rättika, morot och lök, lägg det i en skål. Koka upp vatten, socker och ättika, häll det över grönsakerna och krydda med salt och peppar, låt svalna. Lägg laxen i en smord ugnsform. Blanda vitlök, chili med ingefära och citronskal. Fördela det på laxen och ringla över teriyakisåsen. Tillaga i ugn 225° ca 12-15 min. Servera med ris och grönsakerna.