[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Asiatisk lax med picklade grönsaker från WW ViktVäktarna

Asiatisk lax med picklade grönsaker

10 - 17
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig lax med asiatiska smaker av ingefära och chili. Gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Picklad rättika

1 bit(ar)

Picklad morot

3 medelstor(t)/medelstora

Lax

500 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1½ msk, färskriven

Citron

1 st, 1 msk rivet skal

Teriyakisås

1 dl

Salladslök

3 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Koka riset.
  3. Skala och strimla rättika och morot och lägg i en skål.
  4. Koka upp 3 dl vatten, 2 dl socker och 1 ättikssprit 12%, häll det över grönsakerna och krydda med salt och peppar, låt svalna.
  5. Lägg laxen i en smord ugnsform.
  6. Blanda vitlök, chili med ingefära och citronskal. Fördela det på laxen och ringla över teriyakisåsen. Tillaga i ugn ca 12-15 min. Servera med ris, picklade grönsaker och strimlad salladslök.