Blinier med dillpesto
6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Blinier är ryska boveteplättar. Här har vi försvenskat dem genom att ha västerbottenost i smeten och en dillpesto att klicka över tillsammans med löjrom, rödlök och gräddfil. Såå gott!
Ingredienser
Mjölk 1,5%
2½ dl
Jäst
¼ pkt
Bovetemjöl
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
Gräddfil 12%
¾ dl
Äggula
1 st
Flingsalt
½ tsk
Äggvita
1 st
Ost riven 31%
1 dl, västerbottenost
Smör
1 msk
Rapsolja
3 msk, kallpressad
Pinjenötter
3 msk
Dill
1 knippe(n), 1-2 knippen
Citron
1 st, pressad
Flingsalt
½ tsk
Fraiche 8%
1 dl
Löjrom
160 g
Lök
1 st, röd/röda