Foto av Blinier med dillpesto från WW ViktVäktarna

Blinier med dillpesto

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Blinier är ryska boveteplättar. Här har vi försvenskat dem genom att ha västerbottenost i smeten och en dillpesto att klicka över tillsammans med löjrom, rödlök och gräddfil. Såå gott!

Ingredienser

Mjölk 1,5%

2½ dl

Jäst

¼ pkt

Bovetemjöl

1½ dl

Vetemjöl

1 dl

Gräddfil 12%

¾ dl

Äggula

1 st

Flingsalt

½ tsk

Äggvita

1 st

Ost riven 31%

1 dl, västerbottenost

Smör

1 msk

Rapsolja

3 msk, kallpressad

Pinjenötter

3 msk

Dill

1 knippe(n), 1-2 knippen

Citron

1 st, pressad

Flingsalt

½ tsk

Fraiche 8%

1 dl

Löjrom

160 g

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarmt och blanda med jästen tills den löses upp. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt och låt jäsa i 30 min.
  2. Vispa äggvita till ett hårt skum. Rör ner ost i smeten och vänd sedan försiktigt ner äggvita.
  3. Grädda små plättar i smör i en stekpanna.
  4. Mixa olja, pinjenötter, dill och citronskal i mixer eller mortel. Smaka av med salt och citronsaft.
  5. Servera blinierna med peston, fraiche, löjrom och finhackad rödlök direkt.

Anteckning

Receptet ger ca 10 plättar.