Recept

Engelska scones

Publicerad 15 mars 2017

Portioner: Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 30 min Svårighetsgrad: Medel

Scones ska avnjutas till Afternoon tea på traditionellt engelskt vis! Dessa görs på havregryn och filmjölk så att de blir extra krispiga och goda.

Ingredienser
1 04/01 dl havregryn
3 dl Vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g Margarin 80%
1 3/4 dl Fil, lättfil 0,5%                                                       
Engelska scones ViktVäktarna

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugn 225° ca 10-12 minuter.