Recept
Engelska scones
Av ViktVäktarna
Publicerad 15 mars 2017
Portioner: 8 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 30 min Svårighetsgrad: Medel
Scones ska avnjutas till Afternoon tea på traditionellt engelskt vis! Dessa görs på havregryn och filmjölk så att de blir extra krispiga och goda.
Ingredienser 1 04/01 dl havregryn 3 dl Vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g Margarin 80% 1 3/4 dl Fil, lättfil 0,5% |
|
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugn 225° ca 10-12 minuter.