ViktVäktarna - Grekisk kycklingsoppa med citron och dill

Grekisk kycklingsoppa med citron och dill

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt smarrig, len kycklingsoppa med smak av citron och dill.

Ingredienser

Vatten

1 liter

Hönsbuljongtärning

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Pasta okokt (risoni)

1 dl

Kycklingfilé, tillagad

200 g

Ägg

3 st

Citron

4 msk, pressad

Spenat, färsk

70 g

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar.
  2. Finhacka lök.
  3. Värm olja i en gryta och stek löken några minuter, häll i 8 dl av buljongen tillsammans med risonin. Låt sjuda tills pastan är al dente. Blanda ner kycklingen mot slutet så att den blir varm.
  4. Vispa under tiden upp äggen. Häll försiktigt i pressad citron under omrörning. Häll sedan i resten av buljongen, lite i taget, under omrörning.
  5. Blanda ner äggsmeten i soppan och låt sjuda 2–3 minuter på låg värme tills soppan tjocknar, koka inte. Blanda ner spenaten och låt den sjunka ihop. Smaka av med salt och peppar och toppa med rivet citronskal och hackad dill.

Anteckning

Ägg kan användas till hur mycket som helst, och inte minst som sås- eller soppredning. Det ger ett krämigt och lent resultat, men var noga så att det inte kokar och allt blir en klumpig äggröra.