Foto av Indisk köttfärs med gul blomkål från WW ViktVäktarna

Indisk köttfärs med gul blomkål

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gurkmeja ger inte enbart blomkålen dess fina färg i denna rätt, den sätter även fin smak åt den. Gillar du stark mat fungerar det bra att tillsätta lite hackad chili i färsen.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Curry

3 msk

Spiskummin

1½ tsk

Tomater, passerade

1 förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Koriander

1 msk

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

1 msk

Gurkmeja

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Kokosflingor torkade

2 msk

Banan

1 st

Russin

½ dl

Naanbröd

1 st

Instruktioner

  1. Hetta upp margarin och curry i en gryta. Tillsätt färsen och stek den smulig. Häll i spiskummin, tomater, vatten och buljongtärning. Låt det puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär blomkålen i mindre bitar och koka den precis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm oljan i kastrullen. Lägg i blomkål, kryddor och låt fräsa. Rosta kokosen gyllenbrun i en varm stekpanna. Skiva bananen. Värm naanbrödet. Servera grytan tillsammans med kokos, banan och russin som tillbehör.