Foto av Kassler och ugnspotatis från WW ViktVäktarna

Kassler och ugnspotatis

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Sältan i kasslern bildar en härlig smakupplevelse med honungen och ingefäran över tillbehören i ugnen.

Ingredienser

Potatis

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Nektarin

1 st

Rapsolja

1 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Ingefära

1 tsk, riven

Kassler (fett bortskuret)

120 g

Fraiche 5%

2 msk

Lime

½ st, saft och skal

Instruktioner

  1. Klyfta potatis, lök, äpple och nektarin, lägg i en ugnsform. Rör ihop olja, honung och ingefära och ringla över. Tillaga i ugn 225° ca 25 minuter. Blanda fraiche, saft och skal av lime, salt och peppar. Stek kassler i en fettsnål stekpanna, servera med potatis, frukt, sås och sallad.