[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kimchinudlar från WW ViktVäktarna

Kimchinudlar

10 - 12
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb och (otroligt) smakrik vardagsmiddag! Breda vetenudlar serverade med kimchi, soja och gochujang. Toppad med sötsyrlig svartkål, sesamfrön och rostad lök. Breda vetenudlar hittar du i välsorterade matbutiker eller en asiatisk butik. Får du inte tag på dem funkar det fint att välja tagliatelle, helst utan ägg.

Ingredienser

Vetenudlar okokta

300 g

Svartkål

150 g

Rapsolja

2 tsk

Citron

1 st

Honung, flytande

½ msk

Sesamolja

1 tsk

Kimchi

2 dl

Gochujang

½ msk

Japansk soja

1½ msk

Äggula

4 st

Sesamfrön

2 msk

Rostad lök

4 msk

Salladslök

2 st

Gochugaro (koreanska chiliflingor)

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  2. Skiva upp svartkålen och stek i rapsolja tills de börjar på lite färg. Vispa ihop ½ msk citron och honung och häll på. Låt koka in och ta från värmen. Strö över lite flingsalt.
  3. Hacka kimchi.
  4. Värm sesamolja i en panna och stek kimchi hastigt. Tillsätt gochujang, soja, lite pressad citron och lite kimchispad. Låt sjuda hastigt. Vänd ner avrunna nudlar och lite av kokvattnet. Blanda runt ordentligt och fördela i fyra skålar tillsammans med svartkålen.
  5. Toppa med svartkål, äggulor, sesamfrön, rostad lök, strimlad salladslök och gochugaro.

Anteckning

Vegan? Byt ut honung mot lite agavesirap och skippa ägget, det blir smarrigt ändå!