Foto av Kycklingfrikassé från WW ViktVäktarna

Kycklingfrikassé

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med purjolök och persilja i supergod sås. En rätt som funkar hela året, vinter som sommar.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Hönsbuljong

8 dl

Lagerblad

1 st

Vitpeppar

5 korn

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Gröna ärter

3 dl

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Hönsbuljong

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Dela purjolök och morot i bitar. Koka upp 8 dl buljong, lägg i purjo, morot, lagerblad och pepparkorn. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i. Låt det sjuda ca 15 minuter. Ta upp kycklingen. Smält margarinet, pudra över mjöl och späd med 4 dl buljong. Låt koka upp under omrörning och småkoka ca 5 minuter. Häll på grädde, smaka av med salt, peppar och rör ner persilja. Häll såsen över kycklingen. Servera med kokt potatis, kokta morötter och ärter.